agència d'informació 29-s

Vilafranca del Penedès presenta els seus actes contra la reforma de les pensions

19 d Jan a les 17:56 per redacció | descarregar l'article en PDF ||
URL CURTA http://agencia29.net/554 ||

Mobilitzacions per la vaga del 27G

Cassolada amb el lema "Fem soroll contra la retallada de les pensions!"

El dimarts 18 de gener s’ha presentat en roda premsa la campanya contra la retallada de les pensions amb la vaga del 27 de gener com a protesta central.


Les organitzacions que promouen aquesta campanya a Vilafranca del Penedès són: l’Assemblea pels Drets Socials, la CUP, Endavant i l’Assemblea de Joves. De moment, han convocat una cassolada amb el lema ’Fem soroll contra la retallada de les pensions!’ pel dijous 20 a les vuit del vespre a la plaça de la Vila. També muntaran una parada informativa al Mercat el dissabte 22 a partir de les 11:30h a la plaça Jaume I i fan una crida per aquell mateix dia per participar en la manifestació que es farà a Barcelona a les cinc de la tarda a la plaça de Sants amb el lema ’Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci!’.
En la roda de premsa també han recolzat la vaga que la CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera han convocat pel dijous 27 de gener i han explicat que ’el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derrogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials (com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacions d’aeroports). La darrera, i possiblement la més greu d’aquestes retallades socials serà la Reforma del sistema públic de Pensions, incrementant l’edat de jubilació i el període necessari de cotització. Això implicarà que "aquells que ara som treballadors, i molt especialment el jovent i les dones, tindrem pensions de jubilació cada vegada més baixes".

També han volgut remarcar que el que pretén el govern espanyol és ’ eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (bancs, caixes i asseguradores), els mateixos que "ens han portat a la crisi i que pretenen, dia a dia, fer de les nostres vides un negoci per enriquir-se encara més" i alerten de que "ens menteixen quan diuen que el sistema de pensions farà fallida, perquè no és el nombre de treballadors el que determina la sostenibilitat de les pensions, sinó la seva capacitat de produir riquesa, la qual cada vegada és major". I si el que falta són treballadors cotitzants, sembla que amb un 20% d’atur "el que cal no és allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, sinó polítiques d’ocupació de qualitat, relaxar les lleis d’immigració, reduir la precarietat i fer el sistema més progressiu per tal que els més rics paguin més, ja que així es podria incrementar el nivell de cotització i es milloraria el nivell de pensions existent". Si amb un sistema públic el 73,5% de les pensions està al llindar de la pobresa i més del 10% d’avis i àvies no reben cap ingrés, "què podria arribar a passar amb un sistema privat?".
Per concloure, han recordat que l’aprovació de la reforma està prevista pel 28 de gener i que per tant, "ara més que mai cal sortir al carrer de forma massiva per aturar la retalla de les pensions i defensar els drets socials". També han informat del blog pensionspubliques.wordpress.com on es pot trobar informació contínuament actualitzada de les mobilitzacions que s’estan organitzant i de la vaga del 27 de gener.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English

Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Gargante absolucio: