agència d'informació 29-s

Transport de mercaderies paral·litzat i molta activitat dels piquets per totes les artèries de la ciutat

14 d Nov a les 11:18 per redacció | descarregar l'article en PDF alter-lingüa: Español ||
URL CURTA http://agencia29.net/1364 ||

Resum de les accions durant la nit i el matí a Barcelona

Una de les accions que va inaugurar la vaga general ahir a la nit a Barcelona era prou significativa: una pancarta col·locada pel piquet social de Nou Barris a l’entrada de la ciutat anunciava "Benvinguts a #VillaDesahucio".


Veure en línia : Mapa de les accions a Barcelona

Diverses convocatòries han tingut entretinguts als serveis de seguretat des d’ahir a la tarda. Les accions a la ciutat de Barcelona van començar cap al vespre del dia 13 amb concentracions a diversos barris per a difondre les trobades d’avui i els motius de la vaga. Més tard, cap al fil del la mitja nit, cassolades nocturnes, piquets informatius als barris de La Verneda-Sant Martí, Casc Antic, Gràcia i Eixample convocaven les veïnes a participar a la vaga general.

Entre les vuit i les nou del matí, les veïnes vaguistes de diferents barris (Nou Barris, Eixample Dreta, Les Corts, Poble Sec, Sant Antoni, Sarrià-Sant Gervasi, Raval, Gòtic i Casc Antic) s’han concentrat per fer el primer recorregut de piquets informatius pels carrers de Barcelona. A primera hora, es muntaven barricades als voltants de Mercabarna i el transport d’entrada i sortida d’aquest centre quedava totalment parada, tot i que s’han viscut alguns moments de tensió amb alguns transportistes. Amb la suma dels estibadors del Port de Barcelona, que secunden la vaga des de les 8 del matí, el transport de mercaderies a la ciutat ha quedat paral·litzat.
De la mateixa manera, s’ha impedit la circulació en diferents autopistes i rondes d’accés a la ciutat, i també el transport ferroviari ha quedat paral·litzat en alguns moments per la col·locació d’objectes a les vies. Hi ha nul·la activitat comercial als establiments de l’estació de RENFE de Sants. A la matinada, cap a les cinc, una sentada a la T2 ha estat desallotjada pels mossos a l’Aeroport del Prat.

Seguiment a centres de treball
Els comerços del centre de la ciutat, fins i tot grans superfícies com l’FNAC o l’Apple Store, han tancat a primera hora. Tot el torn del matí de la SEAT ha secundat l’aturada. La policia protegeix l’entrada al Corte Inglés de la plaça de Catalunya.

Marea Groga
A les 9 del matí la policia ha rodejat el piquet d’Ensenyament que estava convocat davant del Departament a la Via Augusta. Els antiavalots han empès i colpejat a la gent, que després ha marxat en columna cap a Bankia i, en algun moment, s’han fusionat amb un piquet que recorria el carrer de Balmes fent pintades als bancs.

Atropellament al carrer Balmes
A algunes artèries principals de la ciutat i les poblacions veïnes s’han viscut situacions de violència per part d’esquirols cap a vaguistes. Una de les més greus ha estat l’atropellament d’un noi al carrer de Balmes, pocs minuts abans de les 9 del matí. El noi ha sortit ilès però l’actuació ha quedat impune tot i que la Guàrdia Urbana, que no ha presentat cap denúncia, ha aturat a la conductora.

Cap a dos quarts de deu podem dir que hi ha hagut moltes identificacions, retencions de grups, escorcolls i algunes càrregues policials, però només una persona detinguda al barri de Fort Pienc. La crema de contenidors, fins ara, s’ha donat de forma molt puntual.

El dispositiu legal de Rereguarda en Moviment estarà atenent trucades durant tot el dia al telèfon 689 81 99 05.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English

Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Enric Gomà, 48 anys: “La Caixa de Pensions em vol embargar el pis. He estat pagant les quotes cada mes des de fa 12 anys, i ara estic sense feina. Som gairebé 5 milions d'aturats. Ja seria hora d'organitzar una vaga d'hipoteques”