agència d'informació 29-s

Resum del seguiment de la vaga al País Valencià

29 d Mar a les 12:04 per redacció | descarregar l'article en PDF ||
URL CURTA http://agencia29.net/988 ||

La vaga general convocada aquest 29 de març a tot l’estat ha arrencat amb força al País Valencià: les treballadores de la indústria i els transports i el món universitari han secundat majoritàriament la convocatòria mentre que al petit comerç la jornada ha tingut una repercussió menor.

La vaga general convocada aquest 29 de març a tot l’estat ha arrencat amb força al País Valencià: les treballadores de la indústria i els transports i el món universitari han secundat majoritàriament la convocatòria mentre que al petit comerç la jornada ha tingut una repercussió menor.


Indústria i transports

A més a més, diversos i nombrosos piquets recorren el centre de València tallant carrers i han aconseguit tancar importants entitats bancàries.
Els grans centres industrials del País Valencià han aturat pràcticament la seua activitat: a la planta de Ford d’Almussafes (Ribera Baixa) la vaga ha estat seguida per gairebé totes les traballadores, informava el diari Levante; el polígon industrial de la Font del Gerro (Paterna, Horta) ha quedat pràcticament aturat; al Port de Sagunt el seguiment també ha estat massiu, tot i la forta presència policial, i s’ha aconseguit fer un gran embús i tallar la connexió amb el nucli de Sagunt; a Elx s’han cremat pneumàtics a les entrades dels polígons industrials; a Castelló de la Plana, un piquet ha marxat pels polígons industrials tallant a intervals el trànsit sense incidències repressives. En el seu recorregut han passat per una taller de Citroen i per Serrallo (port industrial).

Mercavalència i Mercaxàtiva també han quedat blocat, i el mercat d’abastos de Castelló, el port de València o la planta de BP de Castelló també, segons Levante. La xarxa de Metrovalència i la Renfe també han quedat fortament afectades.

Universitat i ensenyament

A l’UJI el piquet (7.00h), d’unes 30 persones, ha tallat els tres accessos
al campus (av. Son Baynat). Furgonetes carregades d’agents antiavalots han arribat per restablir el trànsit i el piquet s’han retirat a dins del campus on han continuat tallant el trànsit. La policia ha gravat la gent que formava el piquet i sis o set policies han arribat a entrar al campus, però sense incidències.

A l’avinguda dels Tarongers de bon matí un contenidor ha sigut cremat a les vies del tramvia. S’ha constatat la presència d’alguns nazis en aquell campus. El piquet universitari, format per unes 200 persones, ha tallat l’avinguda de Catalunya, principal via d’accés a la ciutat pel nord, primer al seu començament i després a la seua confluència amb l’avinguda de Blasco Ibáñez davant la presència de dues furgonetes de la policia nacional espanyola i controlat per dos helicòpters.

Després el piquet s’ha dividit en dos: un grup ha marxat cap a la Facultat de Magisteri (Tarongers) i l’altre ha romàs a la rodona on conflueixen l’av. de Catalunya i Blasco Ibáñez.

Entre les 8.30 i les 8.40h un cotxe ha estat a punt d’atropellar algunes
persones que formaven part del piquet de l’avinguda de Catalunya. El seu conductor ha estat increpat pels vaguistes i aleshores agents antiavalots de la policia espanyola han baixat de les furgonetes i han amagat de carregar contra el piquet.

Els piquets s’han tornat reunir a Blasco Ibáñez cap a les 10.20h i han
marxat cap al jardí dels Vivers, on tenen previst unir-se amb la cercavila
informativa de Benimaclet per anar de la mà al centre de la ciutat.

A Elx el seguiment l’aturada els centres educatius ha sigut pràcticament
absolut.

Piquets a la ciutat

A València, cap a les 9 hores un piquet format per entre 300 i 400 persones ha tallat els carrers de la plaça de l’Ajuntament. A l’Olivereta, el piquet ha reunit 16 persones i ha tallat alguns carrers del barri. Poc abans de les 9.00h marxava cap al centre de la ciutat. Anit alguns vaguistes van ser identificats per la policia mentre encartellaven.

Els piquets també han aconseguit tancar el Banc d’Espanya i el Banc de
València. Pels voltants dels dos edificis d’El Corte Inglés hi havia una
fortíssima presència policial. Passades les deu del matí un piquet de CCOO i UGT s’ha concentrat davant la delegació del govern central, mentre que el més combatiu, format per la COS i la CNT s’ha plantat davant El Corte Inglés del carrer de Colom. Cap a les 11 hi havia unes 1.000 persones davant la delegació.

A Castelló de la Plana, des de les deu del matí un piquet pel centre ha
aplegat els diversos piquets informatius, abans també s’ha estat al centre comercial La Salera; a Elx, on bancs i supermercats han sigut precintats amb silicona, hi ha hagut quatre marxes de piquets; la nit prèvia, també es van realitzar piquets als serveis de recollida de fem. A les 11 hi haurà manifestació; al Port de Sagunt el piquet, d’un centenar de persones, s’ha concentrat al Mercadona.

I des de les nou del matí, una cercavila informativa ha recorregut
Benimaclet tot passant pel centre de salut i entrant a un Mercadona.
Després s’ha unit al piquet universitari i han fet cap a delegació del
govern.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English

Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Mariona Pérez, 38 anys : “Guanyo 1.100 euros al mes. La meva parella més o menys. En paguem 800 pel lloguer de casa nostra. Anem ofegadíssims. Necessitem una vaga de lloguers”