agència d'informació 29-s

Les capçaleres dels grans diaris provaran d’imprimir a Manresa, Castelló o la Zona Franca

28 d Mar a les 14:23 per redacció | descarregar l'article en PDF ||
URL CURTA http://agencia29.net/755 ||

Les rotatives dels grans diaris impresos a Catalunya han decidit secundar la vaga. Les plantilles de periodistes també. La clau, però, estarà en el fet de poder imprimir o no els exemplars. La rotativa Graficas de Prensa Diaria del Grupo Z estarà aturada. Els tallers d’El Pais s’han sumat molt majoritàriament a la protesta. CRE-A Impresiones de Catalunya S.L. de La Vanguardia en principi no havia de treballar, però aquest matí la direcció del grup Godó ha ordenat imprimir a una petita part de la plantilla alguns exemplars d’una edició reduïda que quedarà emmagatzemada als tallers. A partir de les 23h a la Zona Franca ha de començar la impressió del gruix d’exemplars de La Vanguardia i El Mundo Deportivo. S’hi ha convocat una concentració de protesta.


Fonts sindicals també han informat que la rotativa ImprintSA de Sant Fruitós del Bages seria l’opció B per a imprimir aquest rotatiu, ja que aquest matí diversos camions amb bobines de paper s’han traslladat fins aquest municipi de la comarca del Bages. En aquest lloc també s’imprimirà el diari El Mundo de Catalunya. Una opció in extremis seria una rotativa de Perpinyà, però amb el problema afegit del partit Milan-Barça d’aquesta nit, que des de molts diaris (especialment els esportius), vol ser el principal element de portada de demà. En cas de voler sortir al carrer amb informació actualitzada del partit, imprimir a Perpinyà dificultaria els temps de la distribució. Les últimes informacions confirmen que El Periódico i l’Sport es faran a la rotativa de Castelló d’El Periódico del Mediterraneo.

L’assemblea de treballadors de l’ARA secunden el 29-M i, la versió web funcionarà sota mínims durant el dia d’avui. L’edició impresa de demà tindrà 24 pàgines per imposició del consell editorial, i s’imprimirà aquesta tarda a la rotativa CRE-A de la Zona Franca de Barcelona, conjuntament amb el diari QUÈ. El Periódico i La Vanguardia, amb tots els sotsdirectors treballant intentaran treure al carrer una edició limitada, amb menys pàgines i menys exemplars. Aquest fet, però, quedarà a l’espera de saber el desenllaç de l’acomiadament aquest matí de 8 treballadors del Grupo Z, un fet que ha provocat molta crispació entre les treballadores, que s’han concentrat a la seu del grup a Madrid i al carrer Consell de Cent de Barcelona. Molts més periodistes que a l’anterior jornada de vaga s’han sumat a la vaga a les votacions que s’han fet prèviament. L’Agència Catalana de Notícies també es suma majoritàriament a la protesta, així com una gran majoria de la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio, que només emetran programació enllaunada i un informatiu de 15 minuts.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English

Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Yolanda Vaqué, 27 anys: “L'agència de viatges on treballava ha tancat després de mesos de patiment i de no poder dormir. Els del sindicat ens deien que no féssim vaga, que no ens manifestéssim, que no denunciéssim l'empresa. Ara em criden a la vaga. Haurem d'inventar nous sindicats i fer vagues de debò”