agència d'informació 29-s

L’agència informativa 29-s, un exemple de comunicació alternativa, horitzontal i popular

02 d Nov a les 13:50 per redacció | descarregar l'article en PDF ||
URL CURTA http://agencia29.net/544 ||

la nostra valoració

Creiem que l’Agència 29-s va fer una cobertura informativa de la jornada de vaga general més extensa i exhaustiva que la majoria de mitjans convencionals.

Els mitjans de comunicació que vam composar l’Agència Informativa 29-s volem compartir amb totes i tots vosaltres la nostra valoració de la cobertura conjunta que vam realitzar de la vaga general.


Durant les 24 hores que va durar la cobertura de l’Agència Informativa 29-s:

- Una cinquantena de persones de 20 mitjans alternatius, independents i contrainformatius van participar -hi

- Centenars de persones van trucar o escriure a l’agència per donar informació des del terreny sobre les accions dels piquets sindicals, veïnals o dels comités de vaga.

- La cobertura minut a minut des de les 00.00h del dia 29 va produïr 420 teletips informatius.

- 43.000 ordinadors es van connectar a la web de l’Agència.

- Es van realitzar 260 streamings d’àudio.

- Va haver-hi una mitjana de 180-200 persones escoltant la retransmissió contínua de ràdio per internet.

- Es van rebre 1.500 correus electrònics amb informació per la cobertura.

- 4 ràdios lliures de la ciutat van estar emetent simultàniament la programació de ràdio que l’Agència va desenvolupar des de les instal.lacions de Ràdio Contrabanda.

- 20 vídeos publicats.

- Més de 250 fotografies publicades.

Considerem que ha estat una experiència molt positiva que constitueix un exemple de seguiment en profunditat de la jornada de vaga, donant veu a les treballadores i treballadors que la van protagonitzar i a aquells sectors de la societat que tenien més obstacles per exercir el seu dret a vaga (treballadors i treballadors en precari, del sector domèstic, immigrants, estudiants, persones a l’atur, persones amb diversitat funcional, treballadores sexuals, etc).

Volem agrair la seva participació a totes les persones que arreu dels Països Catalans van col.laborar amb l’Agència i van contribuir a construir una experiència de comunicació horitzontal i popular, des de la pròpia gent. També volem destacar el bon intercanvi d’informació que vam tenir amb els mitjans alternatius, independents i contrainformatius d’arreu de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, creiem que l’Agència 29-s va fer una cobertura informativa de la jornada de vaga general més extensa i exhaustiva que la majoria de mitjans convencionals, i destaquem el fet que periodistes d’aquests mateixos mitjans que van enviar informació a l’Agència sense que les direccions dels seus mitjans ho sapiguessin, fet que demostra un cop més les contradiccions internes a les redaccions dels mitjans de comunicació convencionals públics i privats.

Tots els mitjans participants a l’Agència 29-s expressem la nostra profunda satisfacció per aquest treball en col.lectiu, la nostra disposició a seguir treballant de forma interrelacionada i a sumar esforços per treballar conjuntament cada cop que sigui necessari.

Kaosenlared, L’Accent, Librered, Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants ona Lliure, el Setmanari la Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, Okupemlesones, La Haine i Periòdic Diagonal.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English

Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Yolanda Vaqué, 27 anys: “L'agència de viatges on treballava ha tancat després de mesos de patiment i de no poder dormir. Els del sindicat ens deien que no féssim vaga, que no ens manifestéssim, que no denunciéssim l'empresa. Ara em criden a la vaga. Haurem d'inventar nous sindicats i fer vagues de debò”